Dania głowne
Dania główne, jakie przygotowują nasi znakomici kucharze, nie tylko smakowicie wyglądają, ale ich smak doceni każdy z gości. Nasze menu powstało z myślą o lubiących góralskie klimaty, ale jest szereg dań uniwersalnych, równie ciekawie podanych. Nasza sala weselna w Łodzi jest miejscem, w którym organizuje się wiele przyjęć, dlatego wiemy, jakie są upodobania smakowe naszych gości. Dzięki doświadczeniu i kulinarnym talentom naszych kucharzy, stworzyliśmy zestaw dań głównych, spośród których wybierze coś nawet najbardziej wymagający smakosz.
Kotlet de Volaille
(masło)
Piersi z kurczaka w miodzie
Piersi z kurczaka z ananasem
Udko z kurczaka pieczone
Udko z kurczaka faszerowane
Delicje z kurczaka
(pierś z kurczaka, owoce)
Szaszłyk drobiowy
Antrykot ministerski
(pierś z kurczaka w grzankach)
Szaszłyk z polędwicy
Polędwica w malinach
Polędwica w sosie pieprzowym
Eskalopki z polędwicy wieprzowej
Kotlet schabowy
Kotlet schabowy po myśliwsku
Kotlet schabowy po ułańsku
(pieczarki, cebula)
Kotlet schabowy po szwajcarsku
(ser)
Kotlet schabowy po kowalsku
(pieczarki, cebula, ser)
Kotlet schabowy po kijowsku
(pieczarki, masło)
Kotlet schabowy w sosie pomidorowym
Schab w sosie sojowym
Zraziki po węgiersku
(2 kotleciki schabowe, sos pomidorowy, papryka)
Zrazy wołowe zawijane
(ogórek, cebula, boczek)
Bitki wołowe po węgiersku
(papryka, cebula)
Bitki wołowe w sosie własnym
Sztufada wołowa
Boeuf Strogonow
Żeberka po staropolsku
Żeberka w sosie myśliwskim
Bigos