Dania głowne

Kotlet de Volaille
(masło)

Piersi z kurczaka w miodzie

Piersi z kurczaka z ananasem

Udko z kurczaka pieczone

Udko z kurczaka faszerowane

Delicje z kurczaka
(pierś z kurczaka, owoce)

Szaszłyk drobiowy

Antrykot ministerski
(pierś z kurczaka w grzankach)

Szaszłyk z polędwicy

Polędwica w malinach

Polędwica w sosie pieprzowym

Eskalopki z polędwicy wieprzowej

Kotlet schabowy

Kotlet schabowy po myśliwsku

Kotlet schabowy po ułańsku
(pieczarki, cebula)

Kotlet schabowy po szwajcarsku
(ser)

Kotlet schabowy po kowalsku
(pieczarki, cebula, ser)

Kotlet schabowy po kijowsku
(pieczarki, masło)

Kotlet schabowy w sosie pomidorowym

Schab w sosie sojowym

Zraziki po węgiersku
(2 kotleciki schabowe, sos pomidorowy, papryka)

Zrazy wołowe zawijane
(ogórek, cebula, boczek)

Bitki wołowe po węgiersku
(papryka, cebula)

Bitki wołowe w sosie własnym

Sztufada wołowa

Boeuf Strogonow

Żeberka po staropolsku

Żeberka w sosie myśliwskim

Bigos